wie een schepper ontkent is stekeblind

0
1222

vanochtend stond ik bij school om mijn dochter af te leveren. er kwam een man aanfietsen met in het voorzitje een kindje van ongeveer 1,5 jaar. het was net een levende pop, alles zat erop en eraan. armpjes bewogen, ogen knipperden. En ik dacht bij mezelf: wat een wonder, wat een ongelooflijk wonder. Wie ontkent dat er een schepper achter dit alles zit is stekeblind.

ik zal proberen het te verduidelijken ..

dat kindje waar ik het net over had is begonnen als een speldeknop. In die speldeknop zit bijna 2 meter aan heel strak opgerold DNA. Op het DNA bevinden zich gecodeerde instructies voor de aanmaak van eiwitten, eiwitten zijn essentieel voor vrijwel alle lichaamsfuncties.

DNA is code en wel zeer ingewikkelde code. De totale hoeveelheid informatie op het DNA schijnt de omvang van 30 complete encyclopedieën te benaderen.
Bill Gates, de oprichter van Microsoft, heeft het volgende hierover gezegd:

DNA is als een software programma maar veel ingewikkelder als alle software die ooit door mensen is gemaakt.

bij Microsoft werken honderden programmeurs die mbv heel veel intelligentie en volharding er uiteindelijk in slagen om software te bouwen zoals Windows 2010 of Microsoft Word.

Even een vraagje tussendoor: als voor software zoals Windows honderden programmeurs benodigd zijn, hoe zou dan ooit iets nog veel ingewikkelders als het DNA spontaan hebben kunnen ontstaan?

De vraag stellen is hem eigenlijk beantwoorden: dat kan niet.

Terug naar de speldeknop met bijna 2 meter aan DNA, de menselijke cel. in die menselijke cel zijn machines actief, moleculaire machines. deze moleculaire machines lezen de code in het DNA, maken hier vervolgens een RNA string van en transporteren deze naar een soort assemblagefabriek. hier worden aan de hand van de code de aminozuren in precies de juiste volgorde geassembleerd zodat er uiteindelijk een werkend eiwit ontstaat. dit eiwit wordt dan weer door een andere moleculaire machine naar de juiste plek vervoerd.

hier is een korte video die dit visueel laat zien

ik kan me niet voorstellen dat iemand na het kijken van deze video kan blijven ontkennen dat er intelligentie achter zit. maar het kan natuurlijk zijn dat ik daar naïef in ben.

Michael Behe, een moleculaire wetenschapper, geloofde ook in evolutie. Maar door zijn werk werden zijn ogen steeds meer geopend voor de ontzagwekkende complexiteit die er achter alles zit. En hij kwam er achter dat evolutiewetenschappers helemaal geen antwoorden hebben. het is gewoon zo, was het standaard antwoord.

Michael Behe laat in een aantal korte video’s een heel andere kijk op de werkelijkheid zien, ze zijn hier te vinden.

waar ik het meest kwaad over wordt is het volgende. wetenschappers of biologieleraren die het wagen om de evolutietheorie in twijfel te trekken zijn volkomen vogelvrij. ze worden meteen weggezet als religieuze gekken die niet serieus genomen kunnen worden. de biologieleraar kan meteen op zoek naar een andere baan, de wetenschapper kan zijn carrière op z’n buik schrijven.

in Amerika komt een groeiende groep wetenschappers onder de naam science uprising in opstand tegen dit ‘monopolie op de waarheid’.
op deze site is een aantal video’s te vinden, waarin wetenschappers een ander geluid laten horen. klik hier om deze video’s te bekijken

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in