Gods aanbod

0
9161

In de Bijbel lezen we over de eerste mensen, Adam & Eva. Hoe ze perfect gemaakt waren door God en hoe ze verkozen Hem ongehoorzaam te zijn. Daardoor raakten ze het directe contact met God kwijt. En vanaf dat moment ging het goed mis op deze planeet.

ONZE FOUTEN

Ook wij maken dagelijks fouten: we liegen eens een keertje, we zijn lekker egoïstisch bezig, we schelden iemand eens flink de huid vol en noem zo maar op. Al deze dingen zorgen ervoor dat er een rekening opgebouwd wordt. De verkeerde dingen die we doen raken we niet zo maar eventjes kwijt, die blijven bij ons.

HET PROBLEEM VAN GOD

God heeft met onze verkeerde dingen een probleem, die staan als een muur tussen Hem en ons in. Omdat God volmaakt is en wij met die rugzak vol verkeerde dingen rondlopen kan God niet met ons omgaan, en daarom merken we ook niets van Hem. Daarom is het net of Hij er niet is.

DE REKENING

de Bijbel vertelt ons dat we aan het eind van ons leven, als we sterven, de rekening gepresenteerd krijgen. We kunnen hier op aarde onze fouten misschien wel perfect camoufleren en net doen of er niets aan de hand is, maar God zullen we niet voor de gek kunnen houden. Hij heeft onze hele levenswandel nauwkeurig in kaart gebracht. God veegt onze verkeerde dingen niet zomaar onder het tapijt, zijn rechtvaardigheid eist dat er gestraft moet worden. Maar zijn liefde verlangt ernaar om het weer in orde te maken tussen Hem en ons.

GOED NIEUWS

God heeft een oplossing bedacht waarin zijn rechtvaardigheid en zijn liefde samenkomen. Zijn rechtvaardigheid eist dat onze verkeerde dingen bestraft worden, Zijn liefde heeft Hem ertoe gebracht om Zelf de straf voor die verkeerde dingen op zich te nemen. Dat is de reden waarom Jezus gekomen is, om ons vrij te maken van schuld zodat we weer recht voor God kunnen staan. Door het offer van Jezus aan het kruis kan God naar ons kijken alsof we nooit iets verkeerds gedaan hebben.

Dat is het cadeau dat God ons aanbiedt, volkomen rechtvaardiging. Geen andere godsdienst kan dit bieden. Elke godsdienst leert dat je zelf door goede daden moet opklimmen tot een niveau waarin je misschien aanvaardbaar voor god bent. De Bijbel leert dat God juist tot ons is afgedaald en voor ons de straf droeg juist om ons aanvaardbaar voor Hem te maken.

En dat is nog niet alles, want als we deze gave aannemen komt de gever van het geschenk in ons wonen en gaat hij ons van binnenuit veranderen, de Bijbel noemt dit opnieuw geboren worden. Hij legt nieuwe verlangens in ons om hem gehoorzaam te zijn en zijn geboden te onderhouden (iets wat we vanuit onszelf nooit zouden willen).

Maar het geschenk moet wel geaccepteerd worden, het gaat niet automatisch. We moeten persoonlijk onze schuld tegenover God erkennen en Hem vragen om vergeving. Als we dat doen neemt God onmiddellijk de schuld van ons af en maakt hij ons volkomen rechtvaardig. Dan begint een nieuw leven, een leven zo totaal anders dat het net is alsof je helemaal opnieuw begint (vandaar ook dat de Bijbel dat opnieuw geboren worden noemt)

WAT MOETEN WE DOEN?

We moeten erkennen dat we ten opzichte van God in de schuld staan. We moeten hem om vergeving vragen hiervoor en hem danken voor het offer van de Heer Jezus.

Het gebed wat ik zelf gebeden heb zag er als volgt uit:

“Here, ik erken dat ik altijd mijn eigen weg gegaan ben en dat ik er een potje van gemaakt heb. Ik wil u vragen om vergeving en U danken voor het offer van de Heer Jezus, die in mijn plaats gestorven is. Wilt U mijn leven binnenkomen en mij veranderen Here, ik vertrouw op U”

Ik kan niet anders zeggen dan dat God dit gebed in mijn leven absoluut verhoord heeft

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in