de genadige koning

0
3081

Stel je eens een grote en vrijgevige koning voor. Terwijl hij zijn weldadige regering uitoefent, hoort hij dat zijn onderdanen in opstand zijn gekomen. Hij stuurt boodschappers om het te onderzoeken. De rebellen vermoorden ze. Dan stuurt hij zijn enige geliefde zoon, de prins. Ze brengen hem woest om en hangen zijn lichaam aan de stadsmuur.

Wat verwacht je van zo’n koning? Hij zal toch zeker zijn legers sturen en wraak nemen? Vermoord de rebellen, leg hun dorpen in de as. De koning heeft zowel de macht als het recht om zich te wreken.

Maar wat als de koning dit alles achterwege laat en de rebellen volledige vergeving aanbiedt? ‘Ik zal mijn zoon — die jullie vermoord hebben — accepteren als een betaling voor jullie rebellie. Jullie gaan vrijuit. het enige wat ik vraag is dat jullie je overtredingen toegeven en de aankoop van vergeving van mijn zoon omarmen’.

Wij zouden ontsteld zijn, volledige verbijsterd, als we dit hoorden. Maar de koning is nog niet klaar.

‘Ik nodig ieder van jullie uit om in mijn paleis te komen wonen en aan mijn tafel te eten. Om van al de geneugten van mijn koninkrijk te genieten. Ik zal jullie adopterenals mijn eigen kinderen en jullie mijn erfgenamen maken. Zo zal alles wat van mij is voor eeuwig van jullie zijn’.

Ongelooflijk!

Dan zegt hij, ‘ik zal jullie niet dwingen mijn aanbod te aanvaarden. Het enige alternatief is echter dat je de rest van je leven in de gevangenis doorbrengt. De keus is aan jullie’.

Kun je je iemand voorstellen die antwoordt: ‘Hoe durft die koning iemand naar de gevangenis te sturen! Wat een wrede tiran!’

Dit is Gods genade. Als dit niet ons verstand te boven gaat, dan begrijpen we het niet.

 

Met toestemming overgenomen uit genade en waarheid van Randy Alcorn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in