wie kan er na het ongelooflijke genezingswonder van Carly Alkema nog blijven volhouden dat God niet bestaat

0
77

Carly Alkema werd geboren met de ziekte van Hirschsprung. Dat houdt in dat de zenuwcellen rondom de darmen ontbreken. Daardoor is er geen natuurlijke stuwing, noch een normale stoelgang. Carly’s leven bestond uit een lange keten van voortdurende ellende, en ze leed onbeschrijflijke pijnen.
Al was het voedsel laxerend, toch was er van een gewone stoelgang geen sprake. De afvalstoffen die er niet uitkonden, hoopten zich op in haar lichaam en vergiftigden haar bovendien.

Na het krijgen van kinderen kon ze helemaal niet meer naar het toilet. Haar lichaam raakte hierdoor zwaar vergiftigd. Drie jaar lang lag Carly in het academisch ziekenhuis in Groningen. Ze onderging zeven operaties, er werd een stoma geplaatst, haar anus werd kapotgemaakt en de volledige dikke darm werd verwijderd. 

In huis liep ze met een stok met een stoeltje eraan vast, waar ze om de haverklap op moest zitten, omdat ze te zwak was om te lopen. Als Carly bij hoge uitzondering eens een keer buiten kwam, dan hadden de mensen van Dokkum diep medelijden met haar als zij zagen hoe de vrouw zich strompelend voortbewoog.

genezingsdiensten

haar zoon Timothy wees haar op genezingsdiensten die op verschillende plaatsen in het land werden gehouden. Carly wilde daar in eerste instantie niets van weten omdat ze bang was dat het niet goed was om daar heen te gaan. Maar toen er een genezingsdienst gehouden zou gaan worden in haar woonplaats Dokkum, besloot ze er uiteindelijk toch heen te gaan.

Carly in de genezingsdienst

de genezingsdienst werd gehouden door Jan Zijlstra. Op een bepaald moment, terwijl er een enorme lange rij stond, kreeg Jan een woord van kennis van God: “Er is hier iemand met een zeer ernstige darmziekte. Kom direct naar voren, voor de genezende aanraking van de Heer!”

Carly vertelde later: ‘Er gebeurde iets onbeschrijfelijks: er golfde een weldadige, genezende kracht door heel mijn lichaam heen. Toen Jezus mij aanraakte, was de aanraking zo heerlijk. De golven van Zijn kracht bleven maar doorgaan. Ik voelde de pijnen weggaan, ik kon weer normaal lopen en ik liep door het gangpad heen en weer.
Ik hoorde u zeggen: ‘Je krijgt nieuwe zenuwcellen. God raakt je lichaam verder aan.” En op datzelfde moment kwam er weer een golf van Gods kracht door mij heen.
Toen hoorde ik u zeggen: “Er vindt een scheppend wonder in je plaats”, en nu was de aanraking van Gods kracht wel tien maal zo sterk. Ik voelde hoe mijn buik, geheel doorspoeld werd met Gods kracht. Het leek wel of er een explosie plaatsvond. Alles in mijn buik ging hevig te keer.’

Jan Zijlstra zag hoe haar buik sterk bewoog, en dat gebeurde vele malen. Carly greep haar buik vast. Toen zei hij: ‘Carly je krijgt een nieuwe darm van God. en de bewegingen in haar buik werden nog heftiger. Haar gehele lichaam werd gereinigd, van hoofd tot voetzool.

Toen stond ze daar en ze zei hevig geëmotioneerd: ‘Ik ben gezond! Jezus heeft mij genezen!’ Jezus had de vergiftiging uit haar lichaam weggenomen, en haar nieuw en gezond bloed gegeven, en had niet alleen nieuwe zenuwcellen gecreëerd, maar ook nieuwe darmen gegeven.

Ze kon het nog maar nauwelijks bevatten wat Jezus in haar lichaam gedaan had. Ze voelde zich compleet nieuw. Haar hele leven had ze nooit geweten, wat een gezond lichaam is. Maar het moest in ieder geval dat zijn, wat zij nu ervaarde. De vernieuwde vrouw bleef maar steeds roepen: ‘Ik ben nieuw! Ik ben nieuw!’ Iedereen juichte. Het was al midden in de nacht, het was half twee, maar wie denkt er aan tijd als God zo machtig aan het werk is?! Daar, midden in de nacht in Dokkum, zagen wij de glorie van onze grote God en gaven God de eer.

de dag na Carly’s genezing

Carly schreef later: ‘De volgende dag ging ik voor het eerst van mijn leven naar het toilet en had ik een normale aandrang. Ik schreeuwde het uit van vreugde, het schalde door het hele huis.’ Daarna zocht Carly de vlag op en hing deze resoluut uit, want iedereen moest het weten. Het duurde dan ook niet lang of de mensen in de straat vroegen: ‘Wat is er bij de Alkema’s aan de hand?’ Toen hoorden zij dat Carly wonderbaarlijk was genezen. Vanaf dat moment gonsde het door heel de stad, iedereen sprak er over.

Overal in de kerken, in al de groepen, in de gemeenschappen, werd over dit wonder gesproken. Uitgebreid kwam het in de media, en de medici bevestigden dit grote wonder. Dit werd door een arts in een interview bevestigd. Men zei: ‘Dit lichaam is totaal nieuw, alles is hersteld. Er moeten nieuwe darmen zijn, want anders kan het lichaam niet functioneren zoals het nu doet. Dit is ongelooflijk!’

tegenwoordig zijn Carly en haar man zendelingen voor God in Zuid-Afrika

bekijk ook het genezingswonder van Janneke Vlot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in