Robbie Hageman heeft een dodelijke hersentumor

0
657

Hij is 2-voudig wereldkampioen, oa in Thai Boksen. Van het geloof wist hij eigenlijk niets. Hij heeft een boksschool, tal van bekende Nederlanders nemen les bij hem. Dan op een avond als hij ligt te slapen staat er ineens een arrestatieteam in de kamer. Hij had zijn auto uitgeleend aan foute vrienden, met die auto werd een poging tot een overval gedaan. Robbie belandt in de cel.

In de cel lag een klein boekje, Jezus is de weg. Hij was Rooms-Katholiek opgevoed maar deed er verder niets mee. Op de tweede dag in de isoleercel ging hij het boekje toch maar eens lezen, want er was verder niet veel te doen. Het boekje gaf 2 adviezen: je moet een Bijbel hebben en je moet bidden.

Aan de cipier vroeg hij een Bijbel. Daarna ging hij op zijn knieen en bad: God, als u me vandaag vrij laat (voor wat hij had gedaan stond bij goed gedrag 3 maanden tot een jaar) dan ga ik voor de rest van mijn leven naar de kerk. Op dat moment wordt er op de deur geklopt: Hageman, kom maar je bent vrijgelaten. Vanaf dat moment leeft hij niet meer zonder maar met God.

Tijdens een grote bokswedstrijd wordt hij knock-out geslagen. Er wordt een scan gemaakt en het blijkt dat hij een kwaadaardige herenstumor heeft. De levensverwachting die hij krijgt is 10-15 jaar.

Hij heeft ook een bemoediging voor mensen met een ernstige ziekte: als christen loop je nooit alleen en dan is de strijd toch al een stukje makkelijker. En verder is de tekst uit het bijbelboek Fillipenzen (1:21) voor hem heel belangrijk: het leven is Christus en het sterven winst. ‘De dokter denkt dat ik over 10 jaar doodga, maar wij als christenen hebben het eeuwige leven’.

 

zie ook: God als u bestaat, laat me vrij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in