Steph Curry: ik kan alle dingen doen door Christus die me kracht geeft

0
2355

Stephen Curry is een van de absolute sterren in de Amerikaanse Basketbalcompetitie, de NBA. Dit verhaal gaat over de rol die zijn geloof speelt in zijn leven.

je weet dat je echt een van de grootste talenten bent wanneer de beste basketballer ter wereld, Lebron James, niet op kan houden te jubelen over je geweldige schiet- en pass vermogens. “een van de beste schutters die de NBA ooit zal zien”, aldus James. “Je hoopt steeds maar dat hij mist”.

de scherpschutter waar het hier over gaat is Stephen Curry, die speelt bij de Golden State Warriors. Zijn prestaties op het veld en de woorden van James hadden makkelijk een heel arrogant en buiten zijn schoenen lopend persoon van hem kunnen maken.

maar niet bij Steph Curry ..

Hij is een Jezus-liefhebbende echtgenoot en vader en is bekend om zijn nederigheid, hij groeide op in Charlotte, N.C., met toegewijde christelijke ouders die elke ochtend voor school hun kinderen opdroegen aan God.

Sindsdien is Steph geëvolueerd van een licht gerekruteerde middelbare schoolspeler tot een absolute NBA-superster.  Het helpt dat zijn vader, Dell, 16 jaar in de competitie speelde en zijn jongere broer, Seth, speelde bij Duke.  Steph is vol zelfvertrouwen, maar heel weinig of helemaal niet eigenwijs.  Soms wijst hij zijn rechterwijsvinger naar boven na het maken van een van de lange, hoogschietende regenboogspringen die zijn handelsmerk is geworden.  Het was een oefening die hij begon op Davidson, op voorstel van zijn moeder, als een uiterlijk teken en een interne herinnering dat God al de glorie krijgt voor zijn succes.  

“Het is duidelijk dat er veel hoopla en fanfare is die je overal volgt, maar ik weet waar mijn talent vandaan komt,” vertelde Steph in december terwijl hij in zijn geboortestad was voor een wedstrijd tegen de Charlotte Bobcats.  “Ik weet waarom ik het spel speel, en het is niet om 30 punten per nacht te scoren, maar het is om het podium te gebruiken waar ik geplaatst ben. Ik ben hier voor een specifiek doel: een getuige zijn en mijn getuigenis delen terwijl ik er doorheen ga.”

In een column vorig jaar voor de Fellowship of Christian Athletes-website, schreef Steph dat hij ervan houdt mensen te wijzen op “de man die stierf voor onze zonden aan het kruis. Ik weet dat ik een plaats in de hemel heb die op me wacht vanwege Hem, en dat is iets wat geen aardse prijs of trofee ooit kan behalen. ”  

Steph groeide op als een kerkkind, maar wijst naar een jeugddienst toen hij 13 was als de tijd toen hij Jezus als zijn persoonlijke Heer en Verlosser aannam.  “Het was een grote beslissing die mijn ouders niet voor mij konden maken,” zei hij. “Het is sindsdien een geweldige wandeling geweest. Hij betekent alles voor mij. ‘  Het is moeilijk te meten hoeveel Curry, 25 en in zijn vijfde pro-seizoen, voor de Warriors betekent als speler en als spiritueel leider.

“Hij is een rustige, coole, klant die een enorm vertrouwen heeft”, zei Warriors-trainer Mark Jackson, die co-pastor is van een kerk in Van Nuys, Californië.  “Hij speelt en gedraagt ​​zich alsof hij ’s nachts en’ s avonds de beste speler op de vloer is. Het is echt heel leuk om te zien. Het brengt alle anderen [in het team] naar een ander niveau. ”  

Curry en Jackson hebben een unieke speler-coachrelatie vanwege hun gedeelde passie voor Christus.  

“Hij is het type man waar je naar kijkt en zegt:” Zo wil ik dat mijn zoon is, “zei Jackson. “Het is een geweldig bewijs van wie hij is en de God die hij dient. Hij komt voort uit een geweldige achtergrond en heeft een geweldige basis. Ik zorgde ervoor dat ik naar zijn ouders ging en hen bedankte voor de manier waarop ze hem opvoedden.

Teamgenoten beschrijven Steph als een model van consistentie zowel op het basketbalveld als er buiten.

“Hij is waarschijnlijk een van de meest bescheiden supersterren die ik ooit heb ontmoet,” zei Warriors speler Harrison Barnes. “Veel daarvan is gebaseerd op zijn geloof. Hij is een man die niet alleen praat; hij leeft het. Ik denk dat hij daardoor veel respect heeft in deze kleedkamer.”

Golden State forward David Lee zei dat Steph een integrale rol speelde in zijn beslissing om God centraal te stellen in zijn leven. “Het is iets dat een levensstijl voor hem is,” zei Lee. “Ik heb hem soms van een afstand bekeken, maar ik heb hem ook vragen gesteld over zijn geloof. Hij heeft een enorme invloed op me gehad.”

Steph en zijn vrouw Ayesha ontmoetten elkaar in de kerk als tieners en zijn bijna 2½ jaar getrouwd. Hij vroeg haar op dezelfde plek op de oprit waar ze hun eerste zoen hadden gehad. In plaats van zich te registreren voor geschenken, vroegen ze hun bruiloftsgasten om donaties te doen aan een organisatie die echtgenoten en kinderen van soldaten ondersteunt.

Ze hebben een 18-maanden oude dochter, Riley, en Steph zingt regelmatig Disney-liedjes terwijl hij haar vasthoudt. Tijdens een zendingsreis naar Tanzania afgelopen zomer schreef Steph een gedicht over Riley. Volgens een ESPN.com-rapport belde hij zijn vrouw terwijl hij in een veld tussen geiten stond en zong de beginlijn: “Als ik naar onze dochter kijk, straal ik van trots. Ze is het beste voorbeeld van onze liefde vanbinnen.” Ayesha (zijn vrouw) was 30 seconden stil. Terwijl hij in Tanzania was, doneerde Steph 816 muskietennetten – drie voor elke driepuntrol die hij vorig seizoen maakte – aan Afrikaanse vluchtelingen om de verspreiding van malaria in het land te bestrijden.

Stephs vader, Dell, zei dat de reis eraan heeft bijgedragen Steph eraan te herinneren niets als vanzelfsprekend aan te nemen. “Hij begrijpt dat alles door de Heer wordt gegeven en dat het ook kan worden weggenomen,” zei Dell.

Ongeacht zijn gezondheid of hoe hij op een bepaalde nacht speelt, staat Steph bekend om het hebben van een consistent temperament dat is geworteld in een van zijn favoriete bijbelverzen, Filippenzen 4:13: “Ik kan alles doen door Christus die me kracht geeft “

Hoewel hij een intense speler is, die soms zijn vuist pompt na een geweldig schot, zei hij dat hij het meest enthousiast is over tijd doorbrengen met zijn gezin. “Ik hou ervan om het spel te spelen, en ik hou ervan wanneer er goede dingen gebeuren,” zei hij. “Maar wanneer ik thuiskom, gaat het over mijn familie en geniet ik gewoon van de zegeningen in mijn leven zonder dat ik basketbal mijn persoonlijkheid of mijn karakter laat definiëren. “De tijd met mijn vrouw is geweldig, dus we kunnen blijven groeien en niet zelfgenoegzaam zijn met waar we in onze wandel met Christus zijn. Het is duidelijk dat we daar allemaal beter in kunnen zijn. “

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in