de geschiedenis heel in het kort

0
2179

Wat heeft de Bijbel ons eigenlijk over Jezus te vertellen, de geschiedenis heel in het kort: Aan het begin van onze jaartelling werd in Bethlehem Jezus geboren. Volgens de bijbel had Hij geen aardse vader. Heel vaak zei Jezus dat God zijn Vader was (oa in Johannes 4:12).

De eerste 30 jaar van zijn leven bracht hij grotendeels in de anomiteit door. Na deze dertig jaar verzamelde hij een groep van 12 mensen rondom zich (de discipelen genoemd) en begon hij in het openbaar op te treden.

Hij riep de mensen op om te stoppen met al hun verkeerde dingen en om terug te keren naar God. Zijn boodschap ging vrijwel altijd gepaard met enorme genezingswonderen. Jezus werd dan ook in korte tijd enorm populair bij de mensen, grote massa’s liepen achter hem aan. Dit bracht de gevestigde religieuze orde in grote problemen omdat ze de greep op het volk kwijt dreigden te raken.
Regelmatig wees Jezus het volk op de schijnheiligheid van deze kerkleiders, hij noemde hen oa witgepleisterde graven

Ook week wat Jezus leerde nogal af van hun ideeën over God en godsdienst. Ze zochten dan ook naar manieren om Jezus uit de weg te ruimen.

Toen Jezus beweerde dat hij zonden kon vergeven was voor hun de maat vol. Dat kon volgens de Joodse wet immers niemand anders dan God alleen. Dus Jezus beweerde hiermee indirect dat hij aan God gelijk was.

Nadat Jezus een aantal malen, soms direct soms indirect, had gezegd dat hij de Zoon van God was, namen ze hem gevangen, op de beschuldiging van godslastering. Het volk dat eerst massaal achter hem aan had gelopen schreeuwde nu als uit een keel: kruisigt hem! Vlak voor het Joodse paasfeest werd Hij bespot, mishandeld en tenslotte gekruisigd.

Op paasochtend bleek het graf echter leeg te zijn, dit gaf speculatie aan allerlei geruchten. Volgens ooggetuigen is Jezus daarna verschenen aan allereerst zijn volgelingen, en daarna aan maar liefst 500 mensen tegelijk. Meerdere keren verscheen hij daarna nog aan zijn volgelingen. Na 40 dagen zagen zijn vrienden hem levend en wel naar de hemel teruggaan. Vlak daarvoor zei hij tegen hun dat Hij vandaaruit over de wereld zal regeren en eens weer terug zal komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in