2 KLM piloten ruilen de Boeing in voor een Cessna: het ongelooflijke verhaal van Joost en Ruth de Wit

0
863

Joost en Ruth de Wit zijn beide piloot bij de KLM, Joost is gezagvoerder en Ruth co-piloot. Op een dag worden ze bij elkaar ingedeeld en slaat de vlam in de pan. Ze gaan trouwen en krijgen samen 2 kinderen. Beide hebben een zeer goed betaalde baan bij de KLM, het leven lacht hun toe.

Het geloof speelde geen rol in hun huwelijk. Ruth was van huis uit wel christelijk opgevoed maar had het min of meer geparkeerd. Joost geloofde helemaal niets. Op zondagochtend keek Ruth weleens naar Hour of Power, omdat ze ‘de connectie met God toch wel miste’. Joost vond het prima als zijn vrouw daarnaar keek, maar hij had er niets mee.

Bij Ruth begon het verlangen naar God verder toe te nemen. Ze ging ’s avonds een christelijk slaapliedje zingen met de kinderen en kreeg ook het verlangen om weer naar de kerk te gaan. Als ze ging zoeken op internet kwam ze steeds weer bij GODcentre uit, een evangelische kerk in Leiden.

Uiteindelijk nemen ze de stap om er een keer met het hele gezin heen te gaan, dat was met Pasen. Bij Ruth was er echt een klik, maar Joost vond het maar niets. ‘Ik vond het drumstel wel leuk, maar verder vond ik het niets’. Ruth ondertussen ging steeds vaker naar deze kerk en sloot zich uiteindelijk ook aan. Deze stap gaf wel meer strijd in huize de Wit, want Joost vond het maar niets.

Maar geleidelijk aan begint Joost ook te veranderen. Hij zag hele positieve veranderingen in Ruth, maar er gebeurden in zijn leven ook dingen die hij niet aan het toeval kon toeschrijven. Zo wilde hij bijvoorbeeld drumles gaan volgen. Hij kwam iemand tegen die lessen bij zich thuis gaf. Toen Joost kwam voor de eerste les zag hij dat de kamer vol hing met christelijke teksten zoals ‘with God, everything is possible’. De drumleraar bleek een leuke gozer te zijn en ze kregen een bijzonder contact.

Joost ging af en toe weer eens mee naar GODcentre. Hij kreeg daar contact met Johan Toet, een ex-crimineel die ook in die gemeente kwam. Met hem kreeg hij goede gesprekken. Geleidelijk begon Joost te veranderen, vooral toen hij een keer op het podium een bijzondere manifestatie van God zag plaatsvinden.

lees hier: Johan, van beruchte crimineel naar enthousiast christen.

ex-crimineel Johan stelde hem ook indringende vragen: ‘stel dat God bestaat, zou je Hem dan niet willen leren kennen?’ Joost was intussen al zo veranderd in zijn denken dat hem dat wel mooi leek en zoals hij zelf zegt ‘als hij bestaat is het ook wel handig om je voor Hem te openen’.

Hoe het verhaal verder gaat en hoe Ruth en Joost uiteindelijk besluiten om hun banen bij de KLM op te zeggen en te kiezen voor een onzeker bestaan bij de MAF is te zien in onderstaande video.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in