piloot MD11 gaat geloven in Jezus Christus

0
229
PARIS, FRANCE - MARCH 29: Martinair Cargo McDonnell Douglas MD-11F taxis around CDG Airport on March 29, 2010. Martinair Cargo operates cargo services to over 50 destinations worldwide

ik ben nogal gek van de MD11, een geweldig 3-motorig straalvliegtuig dat helaas niet meer op de Nederlandse luchthavens is te bewonderen. in 2003 kwam ik via een gezamenlijke kennis in contact met een piloot van een MD11, Ricardo.

Hij stuurde mij, ter bemoediging omdat ik in die tijd lichamelijk nogal in de lappenmand zat, een schaalmodelletje van de MD11. Ik vond dat heel bijzonder, wie krijgt er nu zomaar een cadeautje van een volslagen onbekende. We kregen contact via de mail en hij vertelde me allerlei interessante dingen over de MD11. Ook wist hij dat ik gelovig was en hij vertelde me zijn bijzondere verhaal.

Hij was nogal bezig geweest met een zoektocht in het occulte en in de new age. Hij ervoer dat het echt was maar het begon hem nogal angst in te boezemen. In die tijd was hij met een collega op een 2-weekse detachering in IJsland. Op een zondagmorgen vroeg hij aan zijn collega of die mee ging sporten. Die collega zei dat hij eerst naar de kerk wilde maar daarna wel mee wilde om te sporten. Omdat de kerk op weg naar de sporthal was en omdat het slecht weer was ging Ricardo mee naar de kerk, zodat ze daarna door konden lopen naar de sporthal.

In de dienst hoorde hij veel dingen die hij ook kende uit de occulte boekjes.

Je geest kan je lichaam verlaten:
In occulte boeken heet dat uittreden; In de bijbel heet dat in de geest meegevoerd worden
In de toekomst kijken:
In occulte boeken heet dat helderziendheid. In de bijbel heet dat profetie
Het bewegen van voorwerpen zonder ze aan te raken:
In occulte boeken heet dat telekinese; In de bijbel heet dat Zijn machtige hand
Genezen van mensen door medicijnmannen:
In occulte boeken heet dat magie; Bij God is dat een wonder

Ricardo zag in eerste instantie geen verschil behalve de naamgeving. Totdat de voorganger sprak over de bron van al deze dingen. De bron van de occulte boeken is de satan met zijn demonen en de bron van de bijbel is God!

ineens viel de angst op z’n plaats. Het tegenovergestelde van angst is geloof in God. Het kwartje viel. En na een grondige bijbelstudie op IJsland gaf hij zich over aan God.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in