de Goddelijke ruil

0
2148

vroeger, in mijn kindertijd, was ik vaak dingen aan het ruilen. in mijn herinnering ging het vooral om knikkers, voetbalplaatjes enz. Wat een blijdschap als er weer een nieuw voetbalplaatje toegevoegd kon worden aan de verzameling …

in de Bijbel wordt ons ook een ruil aangeboden. Hebben we dat nodig dan?

Als ik de Bijbel goed begrijp komen we alleen de hemel in met het rapportcijfer 10, God vraagt absolute volmaaktheid van de mens.  er is echter geen mens die dat kan, we falen allemaal.

er is 1 iemand geweest die wel volmaakt heeft geleeft, de God mens Jezus Christus. Hij heeft de wet volmaakt nageleeft en heeft een 10 gehaald.

en nu komt het grote ruilingsplan van God in beeld, de Bijbel zegt dat zo

“Want God nam Christus, Die geen zonde gedaan had, en belastte Hem met onze zonden. In ruil daarvoor rekent God de rechtvaardigheid van Christus aan ons toe” (2 Cor 5:21)

Als wij geloven en vertrouwen dat Jezus voor onze verkeerde dingen aan het kruis is gestorven, ontvangen wij zijn rechtvaardigheid.  Hij, die volmaakt heeft geleefd, neemt al onze verkeerde dingen op zich.

Wij, die er vaak maar een potje van maken, ontvangen zijn rechtvaardigheid en volmaaktheid.

vanaf dat moment ziet God je aan alsof je nog nooit iets verkeerds hebt gedaan. ook ontvang je zijn Geest die in je komt wonen en je van binnenuit gaat veranderen.

dat is het wonder van de Goddelijke ruil.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in