veranderd!

0
2151

Maar nu kwam een nieuwe strijd. want kon ik nu ik tot die conclusie gekomen was gewoon doorgaan met mijn leventje? Dat was echt een strijd. Na een paar weken kwam ik tot het besluit dat ik die Jezus, waarvan ik tot de conclusie was gekomen dat Hij de waarheid was, ook wilde volgen en gehoorzamen. In een eenvoudig gebed vroeg ik Hem om mij te vergeven en of Hij in mijn leven wilde komen en mij wilde veranderen. Dat was op mijn 25ste verjaardag

En als je de deur voor God openzet dan komt Hij binnen. Door zijn Geest komt Hij werkelijk in je wonen. De Bijbel leert dat maar ik heb het zelf ook overduidelijk ervaren want alles, werkelijk alles, ging veranderen. Ik had het al van mijn broers gehoord, want die hadden die ervaring ook gehad, nu gebeurde het bij mezelf.

WAT GING ER DAN VERANDEREN?

Het is moeilijk om dat allemaal nuchter in een paar zinnen te beschrijven. Eigenlijk zegt een bijbeltekst het veel beter: “één ding weet ik, ik was blind en nu kan ik zien”. Ik ging zien. Bijvoorbeeld hoe mooi de schepping was en wat voor een waanzin het was om dat allemaal aan de evolutie toe te schrijven. Ook ging ik de Bijbel nu pas echt begrijpen, eerst was het puur verstandelijk, nu werd het een zaak van het hart. Het ging leven, ik ging echt begrijpen wat er stond. Het was net of iemand het licht had aangedaan. Ik ging ook maar eens een avond met mijn broer mee naar een bijbelstudie avond, en ik vond het zelfs mooi. Het was niet te geloven. Ook de omgeving was nogal verbaasd dat ik tot die keuze was gekomen.

Ook merkte ik dat God mijn interesses veranderde. Geleidelijk aan gingen bepaalde dingen me steeds minder interesseren. Het was niet zo dat ik dingen niet meer mocht, (daar was ik bang voor) maar ik wilde bepaalde dingen niet meer. Er was iets anders voor in de plaats gekomen.

Ik kreeg in plaats daarvan een verlangen om naar de kerk te gaan. (dat had ik vroeger nooit gedacht) Om meer uit de Bijbel te leren. Ik verslond het ene boek na het andere en ook las ik heel veel in de bijbel. Het leven was totaal veranderd, God werd een steeds grotere realiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in