antisemitisme, waar komt het toch vandaan

0
223

antisemitisme of Jodenhaat, het lijkt wel onuitroeibaar. Het bestaat al eeuwenlang en steekt van tijd tot tijd steeds weer de kop op. waar komt het toch vandaan?

In een ander artikel op deze website wordt beschreven wat er achter de schermen van deze wereld allemaal gebeurd. Dat deze wereld in de macht van het kwaad ligt en dat de duivel (ook wel satan genoemd), die aan de touwtjes trekt, het speciaal op de Joden heeft gemunt.

lees het artikel het wereldbeeld volgens de Bijbel: God, de duivel, Israël en de mens

Omdat het Joodse volk zo’n belangrijke rol speelt in het plan van God heeft het de speciale aandacht van satan. Door de geschiedenis heen heeft de satan keer op keer geprobeerd het Joodse volk kapot te maken. Vanaf Haman in het Bijbelboek Esther tot aan Adolf Hitler, steeds weer heeft de boze geprobeerd het volk Israël van de kaart te vegen.

“Waar ter wereld Joodse mensen zich ook bevinden, overal kunnen ze worden geconfronteerd met haat en antisemitisme. Haat van moslims, van atheïsten, van heidenen, en ja, ook van christenen. En dan maakt het niet uit waar ze wonen. En waarom? Waarom haten zoveel mensen Israël en het Joodse volk?

Antisemitisme is al heel oud en dateert al van lang voor het moment dat de moderne staat Israël werd opgericht. Adolf Hitler kon zich nog niet beroepen op het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Ook de Spaanse inquisiteurs konden dat niet of de daders van de moorddadige pogroms of de kruistochten, waardoor honderdduizenden Joden om het leven kwamen.

De diepste oorzaak van antisemitisme moeten we zoeken in het feit dat God het Joodse volk heeft uitgekozen als Zijn volk. Een andere oorzaak is er niet. Het is ten diepste haat tegen de God van Israël.”

Dirk van Genderen

“Ik kan het totaal irrationele en toch altijd weer de kop op stekende antisemitisme ook niet anders zien dan duivelse pogingen om de wereld van Joden te ontdoen. Het is een omgekeerd godsbewijs dat laat zien dat God een speciale relatie met het Joodse volk heeft en via hen tot de hele wereld gesproken heeft en spreekt.”

Gert-Jan Segers

the real reason the world is obsessed with  Israël and Jews

deze man legt glashelder uit waarom er zo’n enorme obsessie met Joden en Israël is.
Nederlandse vertaling kan worden aangezet door instellingen / ondertiteling / Engels / Automatisch vertalen / Nederlands te klikken

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in