rechterhand atheist Richard Dawkins gelooft nu in Jezus Christus

1
517

het verhaal van Josh Timonen is ongelooflijk. Tussen 2005 en 2010 was hij de rechterhand van de wereldberoemde atheist/evolutionist Richard Dawkins. Hij hielp Dawkins bij het maken van een website en produceerde atheistische documentaires. In zijn boek ’the God delusion’ bedankt Richard Dawkins hem persoonlijk en het boek ’the greatest show on earth’ werd zelfs aan hem opgedragen.

Maar het ongelooflijke gebeurde, Josh verliet het atheisme en werd een volger van Jezus Christus. Hoe kon dit gebeuren?

tijdens het maken van een film in 2010 was er onenigheid binnen de groep rond Richard Dawkins. Dit werd zo vervelend dat Josh en zijn vrouw besloten te stoppen met het werk, ze hadden beide het idee dat het genoeg was en dat ze verder moesten. maar dit werd hun niet in dank afgenomen. Ze kregen rechtzaken aan de broek en werden door het slijk gehaald. In een artikel werd Josh zelfs de judas van Richard Dawkins genoemd. het was een enorme stressvolle tijd voor Josh en zijn vrouw. Josh bleef ondanks de problemen gewoon een atheïst.

tijdens de corona pandemie woonde Josh in Portland. In deze stad waren in die periode enorme rellen. Josh en zijn vrouw wilden daar niet blijven en verhuisden naar Waco Texas. Ze gaven hun dochtertje thuis les maar vonden wel dat hun dochter contact moest hebben met andere kinderen. Ze dachten dat het misschien een goed idee was eens een kerk te bezoeken. Ze vonden een cowboy kerk vlakbij hun huis. De dochter bezocht hier de zondagschool.

Het was heel merkwaardig voor Josh om als atheist een kerk te bezoeken. Josh zag wel de toegevoegde waarde van de kerk voor de mensen in de gemeenschap en vond dat hij het misschien toch eens een kans moest geven. Hij begon de Bijbel te lezen, in het Nieuwe Testament. Die las hij helemaal, maar hij vond het nog steeds ‘crazy stuff’.

Ook ging hij het boek ’the case for Christ’ van Lee Strobel lezen (Nederlands: bewijs genoeg). Hier las hij over de bewijzen betreffende het leven, dood en opstanding van Jezus Christus. Niet lang na het lezen van dit boek moest hij omgaan met het feit dat dit waar was. Jezus was er werkelijk geweest, hij was werkelijk gekruisigd en was werkelijk opgestaan uit de dood.

Jezus heeft echt geleefd, Hij is echt gestorven en Hij is echt opgestaan. En daar moet ik mee omgaan. Ik kan dat niet zomaar aan de kant schuiven en zeggen: “Oh, het is een mythe”. Nee, dit zijn echte gebeurtenissen.

De Bijbel vraagt om iets te doen met die feiten, niet ze alleen maar ter kennisgeven aan te nemen. Voor josh werd het op een bepaald moment heel duidelijk dat jezus is wie Hij zegt te zijn: de weg, de waarheid en het leven. Het hele proces speelde zich in 2 jaar af.
Josh gaf zich over en werd christen. Ook de vrouw van Josh kwam uiteindelijk tot geloof.

in onderstaande video is een heel interessant interview met Josh te zien. Over zijn atheisme en zijn verandering.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in